Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:612354 kpl

Ratkaiseeko koronapassi ongelman?

Keskiviikko 28.7.2021 klo 15:15 - Leena Meri

Keskustelu käy kiivaana koronapassista ja kantoja siihen kysellään.
Pakko ei ole keino ratkaista asiaa. On hyvä muistaa, että meillä on perusoikeuksia, kuten liikkumisvapaus, edellytys yhdenvertaisesta kohtelusta ja oikeus erilaisiin peruspalveluihin.
Ihmisten pitää liikkua arjessaan. Liikkua julkisilla välineillä, käydä kaupassa ja apteekissa, viedä lapsia päiväkotiin, käydä kioskilla, käydä koulussa, käydä sosiaalitoimen palveluissa yms. Paikkoja ja tilanteita on lukemattomia.
Pitäisikö ihmisten alkaa kulkea lappu kaulassa, josta ilmenee että on rokotettu tai sairastanut koronan tai tehnyt juuri koronatestin? Kuka näitä testejä ottaa ja kuka ne maksaa ja kuka näitä kaulalappuja tarkistaa? Sekamelska siitä tulisi. En usko, että sairastuneiden määrä edes laskisi. Enemmän luulen, että ihmiset olisivat raivona rajoituksista.
Aikuinen ihminen harkitsee itse ottaako rokotteen. Ymmärrän myös niitä, jotka pelkäävät rokotteen sivuvaikutuksia. Vapaita ihmisiä ei pidä pakkolääkitä. Jos et voi kulkea ilman rokotetta vapaasti kotimaassasi, niin emme voi puhua yhdenvertaisista perusoikeuksista.
Ymmärrän ajatusta myös siitä, että koronapassi ratkaisisi joissain tapauksissa asian. Eli voisi järjestää vaikka suurtapahtumia koronapassin omaaville. Kuulostaa aluksi ihan hyvältä, mutta kun ajattelee että virus voi kulkeutua myös rokotetun mukana niin miltä passi suojelee?

3 kommenttia . Avainsanat: korona, perusoikeudet, pakko