Tiedustelu ja terrorismin torjunta

Torstai 20.4.2017 klo 7.10

Maailma muuttuu ja rikollisten keinot ovat useimmiten askeleen edellä lainsäätäjää. Siksi tarvitsemme parempia työkaluja estää mm. terrorismia.

Sisäministeriön tiedotteessa todetaan: "Siviilitiedustelua koskevan lainsäädäntöhankkeen keskeisin tavoite on kansallisen turvallisuuden parantaminen. Sisäministeriön johtaman työryhmän työ painottuu suojelupoliisin tehtäviin ja toimivaltuuksiin. Suojelupoliisin tärkeimpänä tehtävänä on yhteistyössä muiden turvallisuusviranomaisten, erityisesti keskusrikospoliisin, kanssa ennalta estää ja paljastaa terrorismiin, laittomaan tiedustelutoimintaan, joukkotuhoaseiden levittämiseen ja ääriliikkeisiin sekä valtion turvallisuutta vaarantavaan järjestäytyneeseen rikollisuuteen kytkeytyviä hankkeita."

Jokainen ymmärtää, että asialla on kiire. Siitä huolimatta ainakaan vasemmisto ei kannata siviilitiedustelun mahdollistavan perustuslakimuutoksen viemisestä läpi tällä vaalikaudella määräenemmistön turvin, vaan haluaa vanuttaa asian kahteen eduskuntaan.

Haloo. Maailma muuttuu eikä aina ole aikaa odotella.

Vasemmiston Li Andersson Verkkouutiset 19.4.

Estääkö opposition tiedustelulain voimaantulon tällä vaalikaudella? Iltasanomat 19.4.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, tiedustelulainsäädäntö, perustuslain muuttaminen

Terrorismin vastaista työtä tehostettava

Maanantai 3.4.2017 klo 21.05

Tänään saimme lukea iskusta Pietarin metroon. Tekoa epäillään terrorismi-iskuksi. Iskussa kuoli ainakin 10 ihmistä ja useita kymmeniä loukkaantui.

Syvin osanottoni uhrien omaisille ja läheisille.

Terrorismin vastaista työtä tulee entisestään tehostaa, sillä meidän tulee saada olla turvassa. Pahoin pelkään, että on vain ajan kysymys kun saamme lukea ensimmäisestä terrorismi-iskusta Suomessa. Siksi muutoksia rikoslakiin ja ulkomaalaislakiin tarvitaan pikaisesti. Myös tietojen vaihtoa sekä terroristeiksi epäiltyjen valvontaa tulee helpottaa eri maiden kesken.

Suomen hallitus selvittää parasta aikaa edellytyksiä peruuttaa turvapaikka niiltä ihmisiltä, jotka lähtevät taistelemaan terroristien rinnalla.

"Matkustaminen terrorismirikoksen tekemistä varten on jo nykyään rangaistava teko. Rangaistussäännös ei kuitenkaan koske taistelualueelta palaavia. Ylipäätään taistelualueella oleskelu terroristisessa tarkoituksessa – riippumatta siellä mahdollisesti todistamattomiksi jäävistä yksittäisistä teoista – on säädettävä rangaistavaksi", Perussuomalaisten puolustusministeri Jussi Niinistö toteaa.

Tämä on linjassa Perussuomalaisten tavoitteiden kanssa. Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittiseen ohjelmaan kirjattiin jo ennen eduskuntavaaleja vuonna 2015, että turvapaikka pitää peruuttaa, jos henkilö palaa kotimaahansa osallistuakseen sotatoimiin.

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajan, puolustusministeri Jussi Niinistön haastattelu 3.4.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, vierastaistelijat, perussuomalaiset