Perussuomalaisten ministerien terveisiä

Sunnuntai 19.6.2016 klo 9.59 - Uutiskirje 24/2016 Perussuomalaisten ministeriryhmä


Kuljetusala ei kuole – SDP:n valheet oikaistu

SDP on jo kuukausia viljellyt valheitaan siitä, kuinka Perussuomalaiset antoivat kuoliniskun kuljetusalalle hyväksymällä muutokset kabotaasilainsäädäntöön. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa ja vihdoin myös valtamedia, Helsingin sanomat, on sen huomannut. Lehti toteaakin, että "(SDP:n) lausuntojen perusteella voisi erehtyä luulemaan, että lakimuutos on sisällöltään radikaali ja ulkomainen kilpailu Suomessa kovaa. Kumpikaan väite ei pidä paikkaansa."

Perussuomalaiset ovat tämän valheen jo moneen otteeseen oikaisseet. Muutokset eivät ole isoja eikä kabotaasia edelleenkään kokonaan vapauteta. Rajat eivät aukene niin että kaikki voivat vapaasti ja ilman rajoituksia ajaa täällä. Esimerkiksi venäläiskuskeilta kabotaasi on yhä kiellettyä. Lisäksi pääosa Suomen kabotaasista tapahtuu satamista ja satamiin, mihin muutos ei vaikuta.

HS toteaa myös, että ”lisäksi kabotaasin avaaminen EU:ssa on toistaiseksi ollut kotimaiselle kuljetusalalle suurempi hyöty kuin haitta. Suomalaiset kuljettajat tekevät kuljetuksia toisissa EU-maissa monta kertaa enemmän kuin muiden maiden kuskit kuljetuksia Suomessa.– – On vaikea kuvitella, että tämä esitys tappaisi kotimaisen kuljetuselinkeinon.”

Kilpailukykysopimus allekirjoitettiin

Tiistaina allekirjoitettiin hallituksen ja työmarkkinaosapuolien välinen kilpailukykysopimus. Kovan väännön jälkeen tämäkin asia saatiin maaliin.

Työmarkkinajärjestöjen laskelmien mukaan sopimuksen kattavuus on nyt 86,52 prosenttia eli hallitus toteuttaa luvatusti syksyllä 415 miljoonan euron veronalennukset. Mikäli sopimuksen kattavuus kasvaa ja vielä lisää liittoja ilmoittautuu mukaan, veronalennusten määrä voi kasvaa jopa 100 miljoonalla.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko valmistui

Hallitus on tänään ulkoministeri Timo Soinin johdolla antanut eduskunnalle ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon. Selonteossa hallitus arvioi Suomen toimintaympäristön kehityksen vaikutuksia ja esittää Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan painopisteet tuleville vuosille.

Euroopan turvallisuusjärjestelmä on haastettu ja jännite Itämeren alueella on kasvanut. Turvallisuutta heikentää myös terrorismin uhka, radikalisaation lisääntyminen ja hallitsematon muuttoliike. Selonteon mukaan Suomen on varauduttava nopeisiin ja arvaamattomiinkin muutoksiin toimintaympäristössämme. Emme halua emmekä voi eristäytyä.

Suomen kahdenvälisessä yhteistyössä Ruotsilla on erityisasema. Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen sekä puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa on laaja-alaista ja sitä edistetään yhteisten etujen pohjalta, ilman rajoitteita. Suomi ja Yhdysvallat syventävät yhteistyötään monissa kansainvälisissä kysymyksissä.

Eduskunnassa tulevalla viikolla:

  • Ti 21.6. Lähetekeskustelussa hallituksen selonteko ulko- ja turvallisuuspolitiikasta
  • Ke 22.6. Hallituksen selonteko julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2017-2020.

Avainsanat: perussuomalaiset, ministerit, eduskunta, hallitus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini