Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:399933 kpl

Hallituksen järjetön lääke työllisyyteen - annetaan laittomasti maassa oleskeleville työlupia

Perjantai 27.9.2019 klo 14:06 - Leena Meri

Hallitus aikoo selvittää yhtenä työllisyyskeinona, miten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat saada joustavasti oleskeluluvan työn perusteella.

Tässä on taas esimerkki nykyisen hallituksen idioottimaisista keinoista ratkaista työttömyyttä ja talouden ongelmia.

Mistä on siis kyse? Henkilö saa kielteisen turvapaikkapäätöksen ja on laittomasti maassa. Mitä tekee hallitus? Varmistaa, että laittomasti maassa oleskeleva saa kuitenkin oleskeluluvan ja voi jäädä tänne joka tapauksessa.

Saamaan aikaan hallitus sopii vapaaehtoisesta taakanjaosta EU:ssa ja alkaa rahtaamaan ihmisiä suoraan Välimereltä Suomeen.

Milloin suomalainen palkitaan siitä, ettei noudata tuomioistuimen lainvoimaista päätöstä? Jos vaikka joku tuomioistuimen päätöksellä tuomitaan rangaistukseen ja määrätään samalla maksamaan korvauksia, niin voiko henkilö vain sanoa, että ei noudata päätöstä. Sanotaanko hänelle, että ei se mitään haittaa ja annetaan hänelle lisäksi jonkinlainen hyvitys. Eikö kuulostakin täysin järjettömältä?

Sitten vielä jotkut ihmettelevät, miksi tavallista suomalaista veronmaksajaa ottaa tosissaan kupoliin ja miksi hän on vihainen. Lääke tähän hallituksella on, että hänen puheitaan aletaan kytätä vihapuheena ja viedään asia poliisitutkintaan. Miten olisi, jos hallitus lopettaisi yksinkertaisesti idioottimaisten päätösten tekemisen ja asettaisi oman kansan edelle.

Ei voi kuin toivoa, että tämä hallitus kaatuu pian, jotta seuraava perussuomalaisten johtama hallitus pääsee korjaamaan nykyisen hallituksen sekoilut.

Uutinen aiheesta IS 27.9.2019 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Työllisyys, hallitus, laittomasti maassa olevat

Hyvinkään kaupunginhallitus 27.3.2017 - omituinen kauppa

Maanantai 27.3.2017 klo 23:00

Olipa kuumat tunnelmat tänään Hyvinkään kaupunginhallituksessa.

Tein kaksi muutosesitystä koskien Viertolan päiväkodin rakennuksen myyntiä 607.000 eurolla ja tontin vuokraamista 30 vuodeksi yksityiselle päiväkotitoimijalle.

Esitin ensin, että asia palautetaan valmisteluun lisäselvitystä varten ja toiseksi esitin, että kaupan ja vuokrasopimuksen tekeminen hylätään puutteellisen selvityksen vuoksi.

SDP:n ja Vasemmiston edustajat kannattivat yksimielisesti molempia esityksiäni, mutta hävisimme äänestykset 5-4. Keskeisiä syitä vastustukselleni olivat puutteellinen selvitys myynnin ja vuokrauksen ehdoista ja erityisesti myynnin käyvästä arvosta sekä se, ettei vaihtoehtoista toimintatapaa oltu edes mietitty.

Keskustalle, kokoomukselle ja vihreille ilmeisesti siis sopii, ettei riittävää selvitystä ole päätöksen perusteena. En ymmärrä miksei ensisijaista esitystäni asian palauttamisesta valmisteluun voitu hyväksyä.

Toiminnan on tarkoitus alkaa kesän jälkeen ja muutaman viikon asian lisäselvittämisellä olisi saatu lisätietoa rakennuksen myyntihinnasta sekä vaihtoehtoisista toiminnoista. Asia olisi voitu käsitellä parin viikon päästä uudestaan. Mikä kiire on sellainen, että asia pitää päättää ilman, että selvitykset ovat kattavat ja ristiriidattomat? Kaupungin etu on saada myynneistä käypä arvo ja asiat pitää päättää riittävän selvityksen perusteella.

Kannattaa vaaleissa miettiä ketä äänestää ja miksi? Täytyy sanoa, että meinasi käpy palaa kun ei haluta antaa aikaa hyvälle päätöksenteolle ja kaupungin kokonaisedulle. Odotan mielenkiinnolla miten kokoomus, keskusta ja vihreät saavat asian kääntymään mustasta valkoiseksi kootuissa selityksissään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvinkää, kaupunginhallitus, perussuomalaiset, päätöksenteko

Perussuomalaisten ministerien terveisiä

Sunnuntai 19.6.2016 klo 9:59 - Uutiskirje 24/2016 Perussuomalaisten ministeriryhmä

Kuljetusala ei kuole – SDP:n valheet oikaistu

SDP on jo kuukausia viljellyt valheitaan siitä, kuinka Perussuomalaiset antoivat kuoliniskun kuljetusalalle hyväksymällä muutokset kabotaasilainsäädäntöön. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa ja vihdoin myös valtamedia, Helsingin sanomat, on sen huomannut. Lehti toteaakin, että "(SDP:n) lausuntojen perusteella voisi erehtyä luulemaan, että lakimuutos on sisällöltään radikaali ja ulkomainen kilpailu Suomessa kovaa. Kumpikaan väite ei pidä paikkaansa."

Perussuomalaiset ovat tämän valheen jo moneen otteeseen oikaisseet. Muutokset eivät ole isoja eikä kabotaasia edelleenkään kokonaan vapauteta. Rajat eivät aukene niin että kaikki voivat vapaasti ja ilman rajoituksia ajaa täällä. Esimerkiksi venäläiskuskeilta kabotaasi on yhä kiellettyä. Lisäksi pääosa Suomen kabotaasista tapahtuu satamista ja satamiin, mihin muutos ei vaikuta.

HS toteaa myös, että ”lisäksi kabotaasin avaaminen EU:ssa on toistaiseksi ollut kotimaiselle kuljetusalalle suurempi hyöty kuin haitta. Suomalaiset kuljettajat tekevät kuljetuksia toisissa EU-maissa monta kertaa enemmän kuin muiden maiden kuskit kuljetuksia Suomessa.– – On vaikea kuvitella, että tämä esitys tappaisi kotimaisen kuljetuselinkeinon.”

Kilpailukykysopimus allekirjoitettiin

Tiistaina allekirjoitettiin hallituksen ja työmarkkinaosapuolien välinen kilpailukykysopimus. Kovan väännön jälkeen tämäkin asia saatiin maaliin.

Työmarkkinajärjestöjen laskelmien mukaan sopimuksen kattavuus on nyt 86,52 prosenttia eli hallitus toteuttaa luvatusti syksyllä 415 miljoonan euron veronalennukset. Mikäli sopimuksen kattavuus kasvaa ja vielä lisää liittoja ilmoittautuu mukaan, veronalennusten määrä voi kasvaa jopa 100 miljoonalla.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko valmistui

Hallitus on tänään ulkoministeri Timo Soinin johdolla antanut eduskunnalle ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon. Selonteossa hallitus arvioi Suomen toimintaympäristön kehityksen vaikutuksia ja esittää Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan painopisteet tuleville vuosille.

Euroopan turvallisuusjärjestelmä on haastettu ja jännite Itämeren alueella on kasvanut. Turvallisuutta heikentää myös terrorismin uhka, radikalisaation lisääntyminen ja hallitsematon muuttoliike. Selonteon mukaan Suomen on varauduttava nopeisiin ja arvaamattomiinkin muutoksiin toimintaympäristössämme. Emme halua emmekä voi eristäytyä.

Suomen kahdenvälisessä yhteistyössä Ruotsilla on erityisasema. Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen sekä puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa on laaja-alaista ja sitä edistetään yhteisten etujen pohjalta, ilman rajoitteita. Suomi ja Yhdysvallat syventävät yhteistyötään monissa kansainvälisissä kysymyksissä.

Eduskunnassa tulevalla viikolla:

  • Ti 21.6. Lähetekeskustelussa hallituksen selonteko ulko- ja turvallisuuspolitiikasta
  • Ke 22.6. Hallituksen selonteko julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2017-2020.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, ministerit, eduskunta, hallitus