Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:454265 kpl

SDP:n kujanjuoksu

Keskiviikko 2.11.2016 klo 15:00

Antti Lindtmanin salaisten puhelistojen käsittely jatkuu oikeuskanslerin virastossa sillä muun muassa PS kansanedustaja Kaj Turunen katsoo SDP:n yrittäneen rajata kansanedustajan puheoikeutta, joka on perustuslaissa taattu. (IS uutinen 2.11. oikeuskanslerille tehdyistä kanteluista)

Antti Rinne SDP:n puheenjohtajana on julkisuudessa sanonut, että työtapaturmia sattuu (tämä tapaturma tosin jatkui 1,5 vuotta) ja toivonut, että mentäisiin nyt eteenpäin ja unohdettaisiin koko asia.

Toki he toivovat näin kun SDP:stä on kyse. Auta armias, jos joku hallituspuolueen edustajista sanoo tai tekee jotain, niin SDP:n edustajat jauhavat siitä salissa viikkokausia. Perussuomalaisten kohdalla vaaditaan puheenjohtaja Soinin kannanottoja tai irtiottoja sekä revitellään asioita pitkin mediaa ja SDP:n edustajat ovat ”aivan järkyttyneitä”.

Tässä taas näkee miten he toivovat asioita käsiteltävän heidän kohdalla. Toiveena on SDP:lle eri säännöt, eli muiden asioita pitää tutkia ja heidän kohdalla ”annetaan jo olla”.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SDP, eduskunta, kansanedustajan puheoikeus

Perussuomalaisen eduskuntaryhmän kesäkokous

Sunnuntai 28.8.2016 klo 12:43

Perussuomalaiset kokoontuvat Porissa 29.8.-30.8.2016.

Toritapahtumia ja lehdistötilaisuus. Tervetuloa!

Aikataulu

kesakokous.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, eduskuntaryhmä, kansanedustajat, ministerit

Perussuomalaisten ministerien terveisiä

Sunnuntai 19.6.2016 klo 9:59 - Uutiskirje 24/2016 Perussuomalaisten ministeriryhmä

Kuljetusala ei kuole – SDP:n valheet oikaistu

SDP on jo kuukausia viljellyt valheitaan siitä, kuinka Perussuomalaiset antoivat kuoliniskun kuljetusalalle hyväksymällä muutokset kabotaasilainsäädäntöön. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa ja vihdoin myös valtamedia, Helsingin sanomat, on sen huomannut. Lehti toteaakin, että "(SDP:n) lausuntojen perusteella voisi erehtyä luulemaan, että lakimuutos on sisällöltään radikaali ja ulkomainen kilpailu Suomessa kovaa. Kumpikaan väite ei pidä paikkaansa."

Perussuomalaiset ovat tämän valheen jo moneen otteeseen oikaisseet. Muutokset eivät ole isoja eikä kabotaasia edelleenkään kokonaan vapauteta. Rajat eivät aukene niin että kaikki voivat vapaasti ja ilman rajoituksia ajaa täällä. Esimerkiksi venäläiskuskeilta kabotaasi on yhä kiellettyä. Lisäksi pääosa Suomen kabotaasista tapahtuu satamista ja satamiin, mihin muutos ei vaikuta.

HS toteaa myös, että ”lisäksi kabotaasin avaaminen EU:ssa on toistaiseksi ollut kotimaiselle kuljetusalalle suurempi hyöty kuin haitta. Suomalaiset kuljettajat tekevät kuljetuksia toisissa EU-maissa monta kertaa enemmän kuin muiden maiden kuskit kuljetuksia Suomessa.– – On vaikea kuvitella, että tämä esitys tappaisi kotimaisen kuljetuselinkeinon.”

Kilpailukykysopimus allekirjoitettiin

Tiistaina allekirjoitettiin hallituksen ja työmarkkinaosapuolien välinen kilpailukykysopimus. Kovan väännön jälkeen tämäkin asia saatiin maaliin.

Työmarkkinajärjestöjen laskelmien mukaan sopimuksen kattavuus on nyt 86,52 prosenttia eli hallitus toteuttaa luvatusti syksyllä 415 miljoonan euron veronalennukset. Mikäli sopimuksen kattavuus kasvaa ja vielä lisää liittoja ilmoittautuu mukaan, veronalennusten määrä voi kasvaa jopa 100 miljoonalla.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko valmistui

Hallitus on tänään ulkoministeri Timo Soinin johdolla antanut eduskunnalle ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon. Selonteossa hallitus arvioi Suomen toimintaympäristön kehityksen vaikutuksia ja esittää Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan painopisteet tuleville vuosille.

Euroopan turvallisuusjärjestelmä on haastettu ja jännite Itämeren alueella on kasvanut. Turvallisuutta heikentää myös terrorismin uhka, radikalisaation lisääntyminen ja hallitsematon muuttoliike. Selonteon mukaan Suomen on varauduttava nopeisiin ja arvaamattomiinkin muutoksiin toimintaympäristössämme. Emme halua emmekä voi eristäytyä.

Suomen kahdenvälisessä yhteistyössä Ruotsilla on erityisasema. Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen sekä puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa on laaja-alaista ja sitä edistetään yhteisten etujen pohjalta, ilman rajoitteita. Suomi ja Yhdysvallat syventävät yhteistyötään monissa kansainvälisissä kysymyksissä.

Eduskunnassa tulevalla viikolla:

  • Ti 21.6. Lähetekeskustelussa hallituksen selonteko ulko- ja turvallisuuspolitiikasta
  • Ke 22.6. Hallituksen selonteko julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2017-2020.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, ministerit, eduskunta, hallitus