Heräsikö kysymyksiä?

Ota rohkeasti yhteyttä

leena.meri@eduskunta.fi

p. 09-432 3165 (Leena)

Avustaja:

jessica.vahtera@eduskunta.fi

p. 050 476 9019 (Jessica)

twiittaa: @leena_meri

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:612300 kpl

Kasvomaskit hankittava kotimaisilta yrityksiltä

Tiistai 9.3.2021 klo 11:59


Lakivaliokunnan puheenjohtaja Leena Meri haluaa kotimaiset kasvomaskit etusijalle ulkomaisiin nähden. Meri perustelee vaatimustaan työllisyysvaikutuksella ja ekologisuudella.

- Järjetöntä, että suomalainen verorahoin pyörivä julkinen sektori ei hanki ensisijaisesti kotimaisia kasvomaskeja. Viime keväänä puheissa kyllä kiiteltiin yrittäjiä, mutta konkreettinen tuki jää vähäiseksi.
Kiinalaiset halpamaskit maksaa vain viidesosan suomalaisiin verrattuna – eihän sen kanssa pysty suomalainen yrittäjä kilpailemaan!

- Suomelle halpoja Kiina-maskeja parempi ja ekologisempi vaihtoehto olisi kotimainen tuotanto. Lehtitietojen mukaan kotimaisten kasvomaskien tuotantonäkymät ovat huonot. Pelkästään Iltalehden haastattelemista yrityksistä kahden yrityksen alasajo olisi kohtalokas 80 työpaikalle. Toinen näistä yrityksistä on Hangossa toimiva yritys, jonka lopettamisen seurauksena 30 ihmistä jäisi vaille töitä. Se on noin 7 prosenttia kaikista Hangon nykyisistä työttömistä työnhakijoista, Meri kertoo.

Meri jätti asiasta kirjallisen kysymyksen ministerin vastattavaksi.

- Aikooko hallitus tukea kotimaisia kasvomaskiyrittäjiä ja velvoittaa julkisia tahoja hankkimaan maskit kotimaasta ulkomaisen tuonnin sijaan, Meri kysyy.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini